Categories
General

Näin löydät kauniin vanhojentanssimekon, johon sinulla on varaa

Vanhojentanssit ovat usein suomalaiselle nuorelle naiselle yleensä ensimmäinen tilaisuus, johon hankitaan täyspitkä juhlamekko. Vanhojenpäivänä oli aiempina vuosikymmeninä tapana pukeutua vanhahtavaan tyyliin ja esittää tanssiaistansseja tarkkaan harjoitellun koreografian mukaan. Nykyään pukuvalinnat noudattelevat Yhdysvalloista tutuksi tullutta prom-perinnettä, ja usein hankitaan uusia tanssimekkoja, eikä enää pukeuduta mihinkään vanhahtavaan tyyliin.

Itsessään tanssiesitykseen osallistuminen ole enää välttämättä pakollista, ja esitykseen haluavat käyvätkin erillisen vanhojentanssikurssin. Vanhojen Päivän ohjelma vaihtelee kaupungeittain sekä kouluittain. Useimmat koulut järjestävät tanssiesityksen kaksi kertaa. Ensimmäinen esitys on yleensä noin puoliltapäivin oman koulun muille oppilaille, ja jälkimmäinen iltapäivällä tai alkuillasta vanhempia varten. Isoissa kaupungeissa järjestetään myös kaikkien koulujen vanhat yhdistäviä vanhojentanssinäytöksiä.

Millainen vanhojentanssimekko on?

Vanhojentanssimekon valinta voi olla mukava tyttären ja vanhemman yhteinen projekti, ja lähentää perheenjäseniä Nähdään pian! aikuisuuteen. Kaikki juhlatyylit täyspitkistä iltapuvuista oikeisiin prinsessaunelmiin ovat sallittuja ja suotavia. Vanhojentanssimekolta haetaan nyt näyttävää, juhlavaa ja tyylikästä loistokkuutta. Kaikki värit ovat sallittuja, ja ilmentävät kantajaansa. Kannattaa selata kätevästi internetissä tarjontaa, ja vaikka avata erillisiin välilehtiin sellaiset, jotka tarttuvat silmään. Niitä vertaillessaan voi miettiä, mikä olisi paras juhlijan vartalonmuotoon parhaiten sopivaa, oikeanvärinen, millainen helmanpituus ja muhkeus miellyttää ja paljonko haluaisi mekkoon koristeluja.

Mistä vanhojentanssimekkoa kannattaa etsiä?

Nykyisellään vanhojenpäivää pidetään kalliina tapahtumana, etenkin tytöille. Puvun ostamisen lisäksi myös kampaus, ehostus ja kengät kasvattavat budjettia. Aiemmin mekkoja usein vuokrattiin, mutta nykyään vuokrahinta on melkeinpä sama, kuin uuden ostohinta. Lisäksi ostaessa saat todennäköisesti osan rahoistasi takaisin, jos myyt mekon itse eteenpäin.  Onneksi näyttäviä tanssiaismekkoja voi tilata myös kätevästi netistä, ja tarjolla on myös pienemmän budjetin vaihtoehtoja.

Ulkomaisista nettikaupoista etsiessä kannattaa suunnata hakusanoilla ”Prom Dress” tai suomeksi ” vanhojentanssimekot”. Suosittuja materiaaleja tyttöjen mekkoihin ovat esimerkiksi satiini, silkki ja sametti. Puvussa voi olla valmiina, tai siihen voidaan lisätä erilaisia koristeita, kuten kirjailuja, glitteriä, pitsiä, helmiä, tai kangassolmukkeita ja -ruusuja. Jotkin tytöt valitsevat tavallisen iltapuvun tanssiaispuvun sijaan ylleen vanhojen päivänä. Muista myös hankkia pukuun sopivat juhlakengät.

Netistä tai kaupasta ostettu mekko ei useinkaan istu täydellisesti oikein kenellekään, ja istuvuutta parannetaan helposti muutamilla korjausompeleilla. Ammattiompelijat auttavat mielellään myös ostettujen mekkojen kanssa, eikä korjausompeleet maksa paljoa. Ne kuitenkin voivat tehdä suuren eron mekolle!

Hyvän nettikaupan ominaisuuksia:

Internet on joskus uuvuttava pohjattoman tarjonnan lähde, joten muutama perusasia on hyvä tietää. Silloin shoppailu on sujuvampaa:

  1. Luotettavuus

Tilaa vain luotettavasta ja ammattimaisesta verkkokaupasta. Tunnistat sellaisen hyvin toimivasta sivustosta, selkeistä tilausohjeista ja -ehdoista sekä muiden käyttäjien kommenteista.

  1. Hakutoiminnot

Mekkoja on tarjolla lukemattomia erilaisia, ja etsimistä helpottaa, jos nettikauppa on panostanut sekä selkeisiin kuviin, että hakurajausvaihtoehtoihin.

  1. Koko-opas

Löysitko jo ihanan mekon? Onnistuaksesi tilaamaan oikean koon, fiksu kauppa on luonut koko-oppaan helpottamaan valintaa. Onhan sekä kaupan että asiakkaan etu, jos tuotteita ei tarvitse palautella.

  1. Kuvat ja tuotetiedot

Hyvässä nettikaupassa ymmärretään, että asiakas tekee ostopäätöksen pelkästään sivulta löytyvän informaation varassa, ja panostaa kyseisiin kohtiin.

  1. Tilaamisen helppous

Tilaamisen täytyy myös olla yksinkertaista, ja odotettavissa olevan toimitusajan selkeästi tiedossa. Netissä maksaminen on nykyään turvallista, mutta jos se mietityttää, käytä luottokorttia.

  1. Tarkista palautusehdot ennen tilaamista

Jos jotain sattuisikin menemään odotusten vastaisesti, tarkista ennen tilaamista, millaiset palautusehdot kauppaan pätevät. Hyvissä kaupoissa myös tämä puoli hoidetaan asiakasystävällisesti ja tehokkaasti, ja he haluavat sinun kääntyvän kauppansa puoleen myös seuraavien ostostesi kanssa.

Esimerkki hyvästä, luotettavasta ja edullisesta nettikaupasta on mm. JJ’s House, jonka valikoima myös hakee vertaistaan. Suomenkieliset sivut helpottavat ostamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *